INTERVIEW:
Mette Ehlers Mikkelsen og Slawek Muturi

18. december 2022

Mød Slawek Muturi som har besøgt alle lande mindst to gange. Faktisk har han været i mere end 150 lande tre gange.
Og Mette Ehlers Mikkelsen, som er en enlig mor, der rejser med sine børn er meget tæt på at have besøgt alle lande.

Der er så vidt vides kun tre mennesker, der har besøgt alle lande i verden to gange. Gunnar Garfors (som vi havde som gæst her i podcasten for et par uger siden) er en af dem. Slawek Muturi er en af de andre to, og faktisk har han besøgt alle lande mindst to gange. Han har fortalt mig, at han har besøgt mere end 150 lande tre gange.

Den anden gæst i denne udsendelse er Mette Ehlers Mikkelsen, som er meget tæt på at nå sit mål om at besøge alle lande. Og hun er meget speciel i den måde hun rejser på, da hun rejser med sine børn. Af de få mennesker, der har været i alle lande, er kun 10% kvinder, og kun tre af disse kvinder er mødre.

Slawek Muturi

Slawek har rejst siden han som ung, tog på Interrail rundt i Europa. Hans første lange roadtrip var i 1989 da han kørte fra Polen til Kenya i en Land Rover. Slawek er halv polak og halv kenyaner, så med denne tur forbandt han sine to hjemlande.

I 2009 nåede han sit mål om at besøge alle lande første gang. Og herefter gjorde han det en gang mere, hvilket der (som nævnt) kun er tre, der har gjort.

Slawek rejser på et lille budget, han kan lide at rejse som de lokale og normalt kun med en lille rygsæk.

Mette Ehlers Mikkelsen

Mette er en af de meste berejste mødre i verden, og som nævnt rejser hun for det meste med en eller flere af sine tre børn. En uge efter jeg mødte Mette i Armenien, tog hun til Somaliland med sine to ældste børn, Lærke og Nicolai, og et par uger senere tog hun til Eritrea med sin yngste datter, Ella.

Næste episode fra Armenien

I den næste episode fra Jerevan, Armenien, kan du møde Romaine Welds, David Yang og den 77-årige Odette Ricasa.

Romaine fra Jamaica, Odette fra Filippinerne og David fra Taiwan har to ting til fælles. De har alle netop fuldført de 193 FN Nationer og de var alle de første i deres hjemland til at gøre det. Så vi døbte dem “The 193 Babies” og du kan møde dem alle i den næste episode.

Mit navn er Palle Bo. Vi ses.

JEG VIL GERNE HØRE FRA DIG

Fortæl mig hvor er du, og hvad du laver lige nu, mens du lytter til denne episode. Du kan enten sende mig en email på lytter@radiovagabond.dk eller udfylde formularen her på Radiovagabond.dk.
Eller sende en stemmebesked ved at klikke på banneret herunder.

Uanset hvad du gør, vil jeg meget gerne høre fra dig. Det er altid sjovt at høre, hvem der sidder ude på den anden side af højttaleren.

DEL MED EN VEN

Har du en ven, der også er interesseret i at rejse og få inspiration til at komme ud og opleve verden? Så del denne episode. Send en besked eller ta’ telefonen og fortæl om den. Du kan også bare klikke på en af de farvestrålende knapper herunder.

SPONSOR

Som altid tak til min sponsor, Hotels25.dk. Det er et sted, du altid kan finde de bedste priser på overnatning rundt omkring i verden. Og det er garanteret den bedste pris.

RADIOGURU

Radiovagabond er produceret af Radioguru, som også kan hjælpe dig med at starte din egen podcast.