INTERVIEW:
Boris Kester og Gustav ’Gus1TheGo’ Rosted

14. december 2022

Mine to gæster i denne episode, er Boris Kester fra Nederlandene, som har været i alle lande i verden, og danske YouTuber, Gustav Rosted, som at tæt på at have gjort det.

Mine to gæster i denne episode er Boris Kester fra Nederlandene og Gustav Rosted fra Danmark. De er begge enormt inspirerende, men meget forskellige.

Så velkommen til endnu en spændende samtale fra Extraordinary Travel Festival in Jerevan, Armenien.

Boris Kester

Boris har været på mange vanvittige eventyr rundt omkring i verden, og han har lidt af en vane med ikke at tage den lige linje fra A til B. Og det er ikke altid uden udfordringer. Han er typen, der altid følger sit hjerte og at tror på, at det vil give ham de bedste rejseoplevelser.

Han deler sine inspirerende rejsehistorier og fantastiske billeder på bloggen TravelAdventures.org, og i sin bog The Long Road To Cullaville, fortæller han om de mest mindeværdige oplevelser han havde i forbindelse med nå sit mål om at besøge alle lande i verden.

Gustav Rosted

Den anden gæst i denne episode er Gustav Rosted. Denne høje, unge superblonde fyr er en 30-årig dansk fuldtids-rejsende, som på dette tidspunkt har været i 180 af de 193 lande på FN-listen. Du kender ham måske fra den populære YouTube-kanal, Gus1TheGo med mere end 281.000 abonnenter og mere end 73 millioner visninger her i december 2022.

Han havde en lovende karriere som professionel fodboldspiller, og opnåede faktisk at spille på U-21 landsholdet. Dog ikke det danske, men det færøerske, hvor hans bedstefar kommer fra,

Han var dog tvunget til at indstille sit liv som professionel spiller på grund af skader, inden den for alvor blev startet. Og det sendte ham ud i en slags midtvejskrise som bare 20-årig.

Hvad skulle han nu med sit liv? Han havde brug for at finde en ny passion. Og det blev YouTube og rejser.

Gus har lavet en video om Extraordinary Travel Festival, som du kan se på hans YouTube kanal, Gus1thego.

Rejser “Lande-tællere” altid hurtigt?

Efter episoden for en uge siden med Charles Veley, var der en lytter, der skrev denne kommentar på mit Facebook-opslag.

”Ja, helt sikkert har denne person ”været” i alle disse lande … men har han i virkeligheden oplevet dem. Eller har han blot fløjet ind og ud ad lufthavnen og måske blot taget en ekstra overnatning for at kunne sætte kryds i en box og sige, at han har været der? Det er ikke den måde, jeg har lyst til at rejse, men hver sin smag. Jeg vil meget hellere være et sted i flere uger og få en følelse for et sted”.

Det viste sig, at denne person endnu ikke havde hørt episoden – kun læst mit opslag. Og jeg måtte gå ind og kommentere, at for alle mine gæster, i denne miniserie, handler det netop om at opleve det smukke, spændende og anderledes i de lande de besøger. Det handler for dem om at lære noget om kulturen og den måde man lever på. Men det er en udbredt misforståelse om os såkaldte ”lande-tællere” at det udelukkende handler om at sætte et kryds i en box, efter knap nok at have forladt lufthavnen, så man kan sige, at man har været der. Ja, den slags ”country-counters” findes der, men det er min oplevelse, at det et absolut mindretal.

Næste episode fra Armenien

I den næste episode fra Armenien, som udkommer på søndag, taler jeg med endnu en dansker, Mette Ehlers Mikkelsen og Slawek Muturi, der er halvt polak og halvt kenyaner.

Mette er den mest berejste danske kvinde, og hun rejser det meste af tiden med sine børn.

For et par uger siden havde vi Gunnar Garfors med her i podcasten. Gunnar er en af de tre eneste mennesker på kloden, der har besøgt alle lande to gange. Slawek er en af de andre to, og faktisk har han besøgt alle lande mindst to gange. Han har fortalt mig, at han har besøgt mere end 150 lande tre gange.

Glæd dig til episoden med Mette og Slawek. Hvis du klikker “follow” eller “abonner” i din yndlings-podcast-app, så skal jeg nok sørge for at den ligger klar til at du kan lytte mens du drikker din kaffe søndag morgen.

Mit navn er Palle Bo. Vi ses i North Carolina på fredag og tilbage her i Armenien på søndag.

JEG VIL GERNE HØRE FRA DIG

Fortæl mig hvor er du, og hvad du laver lige nu, mens du lytter til denne episode. Du kan enten sende mig en email på lytter@radiovagabond.dk eller udfylde formularen her på Radiovagabond.dk.
Eller sende en stemmebesked ved at klikke på banneret herunder.

Uanset hvad du gør, vil jeg meget gerne høre fra dig. Det er altid sjovt at høre, hvem der sidder ude på den anden side af højttaleren.

DEL MED EN VEN

Har du en ven, der også er interesseret i at rejse og få inspiration til at komme ud og opleve verden? Så del denne episode. Send en besked eller ta’ telefonen og fortæl om den. Du kan også bare klikke på en af de farvestrålende knapper herunder.

SPONSOR

Som altid tak til min sponsor, Hotels25.dk. Det er et sted, du altid kan finde de bedste priser på overnatning rundt omkring i verden. Og det er garanteret den bedste pris.

RADIOGURU

Radiovagabond er produceret af Radioguru, som også kan hjælpe dig med at starte din egen podcast.