MIDDELHAVET:
Nomad Cruise fra Spanien til Grækenland

9. september 2020

Tag med mig på en episk 9-dages krydstogt i Middelhavet fra Malaga i Spanien til Athen i Grækenland med en stor gruppe digitale nomader.

Ohøj sejlere!

Velkommen til sæson 5 af Radiovagabond. Tag med mig på en episk 9-dages krydstogt i Middelhavet fra Malaga i Spanien til Athen i Grækenland med en stor gruppe digitale nomader. Er du klar til at hoppe ombord på Nomad Cruise 6 sammen med mig? Lad os komme afsted.

Efter lidt småproblemer med at komme ombord på krydstogtskibet (mit pas lå i en af ​​mine check-in tasker…), befandt jeg mig hurtigt i pool-baren på det øverste dæk med iskold cocktail til at køle mig ned i den brændende spanske sol. Mens jeg sipper min piña colada, så lad mig fortælle dig lidt om Nomad Cruise, og hvorfor jeg overhovedet er på denne båd.

EN BÅDFULD NOMADER

Nomad Cruise blev startet i oktober 2015 af tyske Johannes Voelkner som en måde at samle ligesindede nomader på et sted for at netværke, dele historier og starte et officielt digitalt nomadefællesskab. Tre år senere er jeg en del af denne “tribe” på Nomad Cruise 6. Her samler de 249 nomader på en båd og skaber et miljø, hvor vi lærer, deler, skaber og mest af alt at networker.

Vi får nogle fantastiske sessions. Her er blot nogle få af de foredrag og workshops, der blev tilbudt:

 • How to design a winning morning routine
 • How to hire remote employees
 • Creating a Social Business
 • Learn how to create your own Facebook Messenger Chatbot
 • A Fresh Perspective on Cryptocurrency for Nomads and Entrepreneurs
 • How to start your Affiliate Marketing Channel
 • Reframe your brand with great photography
 • How to become Google’s best friend
 • Turn your passion into a fully automated 6 figure business
 • Strategies for sustaining a Digital Nomad lifestyle
 • How to travel the world for a year with carry-on luggage only…And look good while you’re doing it!

Kort sagt: Nomad Cruise en flydende konference for rejsende, digitale nomader og mennesker, der er i stand til at arbejde hvor som helst. Men også for folk, der bare vil udforske, hvad en nomadisk livsstil kan tilbyde – og gerne vil dyppe tæerne ned i oplevelsen.

Men det er ikke bare en konference: fordi vi er på en båd, går vi ikke hjem efter dagens program; vi hænger ud sammen på båden, netværker og lærer hinanden at kende. Vi er alle i den samme båd, ka’ man sige. Og du vil blive overrasket over, hvor tætte bånd du kan danne med mennesker på denne måde på få dage – det er utroligt!

Nomader er en særlig type mennesker, og vi er ikke som de fleste. Mange af os har ingen hjemmebase og lever et liv med fuldtidsrejser med få ejendele, mange historier og megen usikkerhed, hvilket altid er et godt udgangspunkt for en god samtale.

I denne episode vil jeg introducere dig til et par af disse underlige, vidunderlige, skøre og inspirerende mennesker.

ALLE OMBORD

Da vi er på et skib, er vi alle nødt til at gennemgå den obligatoriske øvelse, så vi ved, hvad vi skal gøre i tilfælde af en nødsituation. Det var sjovt at se alle passagerer i store røde redningsveste.

Efter øvelsen samledes vi alle på skibets diskotek (dog ikke for at feste endnu), som er hvor de fleste foredrag og workshops finder sted, så det var vores base de næste dage … et konferencerum med en bar.

Her modtog vi vores Nomad Cruise armbånds- og programmer. Vores armbånd er så vi kan skelne mellem alle os nomader og almindelige passagerer.

Johannes bød os alle velkommen til vores livs sejltur. Han fortalte os, at vi var 249 digitale nomader fra 42 forskellige lande. En lykkelig global familie. Derefter introducerede han Nomad Cruise-teamet, som vil styre os igennem konferencen og alt hvad der ellers skal ske.

Johannes og jeg har mødt hinanden før. Da jeg var i Cape Town et par måneder tidligere, var han også der og organiserede den vintur, som jeg var på. Faktisk var 10-15 af dem, der var med på denne vintur også her på dette krydstogt. Jeg havde en fornemmelse af, at dette ville blive en fantastisk uge.

DAG 2

Dette Nomad Cruise-armbånd var en rigtig god måde let at finde andre nomader at starte en snak. Når vi skulle spise, blev vi opfordret til at sidde ved nye borde for at lære nye nomader at kende. Og da jeg jo altid har en mikrofon på mig, brugte jeg den under hele krydstogtet så jeg kunne dele min oplevelse med dig.

En af de første, jeg sludrede med, var Maya fra Bosnien. Hun er også en første-gangs-Nomad Cruiser og hun fortalte mig om sit arbejde i personaleafdelingen i et Sarajevo-baseret tech-firma. Hun er ikke digital nomade, men bliver det måske på et tidspunkt. Så hun er begejstret for at møde nomader og blive inspireret.

Vi blev derefter placeret i grupper og bedt om at udvikle en forretningsidé på 20 minutter som en teambuilding-øvelse. Vi vores opgave var også at præsentere en 60 sekunders reklame på scenen for resten af ​​vores nomadevenner. Det var sjovt og en fantastisk måde at bryde isen og interagere med andre cruisere på en underholdende måde.

Ud over foredrag og workshops kan vi også selv organisere meet-ups om stort set hvad som helst. Alt hvad vi skal gøre, er at udfylde et lille stykke papir med emnet, et tidspunkt og et sted.

Så jeg organiserede et møde, hvor jeg bare skrev “Lad os mødes, og jeg optager vores snak om at være nomade til min podcast”.

Heldigvis dukkede nogen op … godt nok kun tre. Jeg fik selskab af Austin Lichtman fra USA, Tilo Riemann fra Tyskland og Rod Cook fra, ja, ingen steder og alle vegne. Vi mødtes i et hjørne af restauranten og snakkede bare om vores indtryk af Nomad Cruise indtil nu. Austin fortalte, at han fornylig forlod sit arbejde som sælger og brugte denne tur til at udforske, om nomadelivet vil være noget for ham. Rod, der er på min alder, startede sin tilværelse som nomade i en alder af 19 og har levet sådan det meste af sit liv. Tilo var ikke en nomade endnu, men da han er online pokerspiller og det er noget han kan gøre overalt i verden, overvejede han at blive det.

OPFØLGNING: HVOR ER DE NU?

Jeg talte for nylig Austin for at finde ud af, om han var blevet nomade siden Nomad Cruise. Det er han ikke, da han fik muligheden for at blive skuespiller og model. Han bor stadig i Philadelphia.

Tilo er siden blevet nomade og startede en ‘poker staking stable’ for et par måneder siden. Det er et firma, hvor han og to partnere underviser i de strategier, der er nødvendige for at blive professionel pokerspiller. De kalder det Coffee Grinders og tager hele den økonomiske risiko. Deres studerende behøver aldrig at investere deres egne penge, og til gengæld modtager Coffee Grinders en del af deres studerendes gevinster.

Rod er en af de faste på Nomad Cruise og har fortsat med at opbygge sine Retreats, og oprettet Coliving Hub med et team. De afholdt den første globale Coliving-konference i Las Palmas efter dette krydstogt og planlagde at lave en anden i Los Angeles – men den blev aflyst på grund af pandemien.

Det er alt i denne episode. Sørg for at holde øje med den næste, hvor jeg fortsætter mit fantastiske krydstogt gennem Middelhavet på en båd fuld af ligesindede digitale nomader.

Jeg hedder Palle Bo, og jeg skal videre.

EMAIL FRA EN LYTTER

Hej Palle,

Jeg har nu lyttet alle dine episoder. Jeg har nydt at lytte til din rejse, mens jeg går, luger haven eller laver mad. Jeg var glad for at høre dig sige i et interview, at du havde nok materiale til mange flere episoder. Et par gange omtalte du kommende rejser, og jeg mener, du sagde, at du ville komme til Vermont, USA.

Var du i stand til at besøge Vermont inden pandemien? Hvis du endnu ikke har været her, og du rejser til Central Vermont / Montpelier-området efter pandemien, er du velkommen til at besøge vores lille sukkerhytte i baghaven.

Pas på dig selv,

Marcy

Tak for din e-mail, Marcy.

Ja, jeg har faktisk været i Vermont før pandemien. Jeg var på en roadtrip i alle de seks stater i New England, herunder også Vermont. Jeg tilbragte en uge i Lunenburg og et par dage i Burlington. Dette er noget, der kommer i sæson 6 af The Radio Vagabond.

Tak fordi du tilbød mig at besøge din sukkerhytte i baghaven. Det lyder spændende! Måske en anden gang.

JEG VIL OGSÅ GERNE HØRE FRA DIG

Jeg vil virkelig gerne høre fra dig. Fortæl hvor er du, og hvad laver du, når du lytter til denne episode. Du kan enten sende mig en e-mail på lytter@radiovagabond.dk eller gå ind under Kontakt på Radiovagabond.dk.

Eller send mig en talebesked via WhatsApp, så vi kan høre din stemme i næste episode. Mit WhatsApp-nummer er +4540105105. Uanset hvad du gør, vil jeg meget gerne høre fra dig. Det er så rart at vide, hvem der er ude på den anden side af højttaleren.

SPONSOR

En særlig tak til min sponsor, Hotels25.dk, der altid hjælper mig med at finde den skarpeste pris på overnatning uanset hvor jeg er i verden.

Download episoden her.

The Radio Vagabond is produced by RadioGuru.