MIDDELHAVET:
Menorca, Malta og Grækenland med Nomad Cruise

16. september 2020

I denne episode er vi både på skibet og på Menorca, Malta og det første stop i Grækenland.

Ohøj sømænd…!

Velkommen tilbage til sæson 6 af Radiovagabond. I denne episode 2 i denne sæson er jeg igen sammen med en flok skønne nomader ombord på Nomad Cruise 6, der sejler i Middelhavet fra Spanien til Grækenland på ni dage. Hvis du har misset første del af min nomade krydstogt, så sørg for at lytte til episoden eller læse bloggen.

Er du klar? Lad os hoppe tilbage ombord på det gode skib, Horizon.

Vi fortsætter, hvor vi slap i den seneste episode, i en samtale med Rod, Tilo og Austin. Vi er midt i et “meet-up”, jeg havde arrangeret og har en rundbordssamtale om livet som digital nomade. Rod og jeg er begge en slags veteraner (Rod dog mere end mig) og vi deler ud af vores erfaringer ud i livet som fuldtidsrejsende til de to “nye drenge i klassen”, Tilo og Austin.

MENORCA

Den næste dag lagde skibet til ved den første på vores liste af spændende destinationer på vores vej. Vi var ankommet til den lille spanske ø, Menorca i Middelhavet. Den har fået sit navn fra det latinske Insula Minor, der betyder “lille ø”, hvilket senere blev til Menorca. Navnet kommer naturligvis fra øens lille størrelse, i sammenligning med nabo-øen, Mallorca, der betyder “større ø”. Der bor næsten 95.000 mennesker på øen, og det højeste punkt er El Toro or Monte Toro, som er 358 meter over havets overflade.

Her møder jeg Judy, en britisk kvinde, der har boet på øen i 37 år. Hun og hendes mallorcanske mand besluttede at forlade Storbritannien og åbne en restaurant på Menorca og har ikke fortrudt det et øjeblik. Det har været et godt sted for dem og deres børn – selvom det ind imellem kan føles som om man bor på en klippe. De er to af de mange europæere, der er faldet for den lille spanske ø efter en ferie, og har besluttet at blive hængende.  

TALENTFULDE NOMADER

Der er så meget talent på en Nomad Cruise, at det er blevet en tradition at vi overtager det store teater på skibet en enkelt aften og arrangere en Talent Aften.

Her underholder de talentfulde alle os andre, der ikke umiddelbart har modet eller talentet til at indtage den store scene. Og de skuffede ikke: der var optræden med standup, musikere, sangere, magi og dansere.

MALTA

På den femte dag af krydstogtet var vi kommet til Malta, som er et lille ørige på bare 316 km² (på størrelse med Als) med en befolkning på næsten 450.000 mennesker – hvilket gør det til et af verdens mindste og mest befolkede lande. De taler maltesisk og engelsk og var en del af Storbritannien indtil 1964.

Jeg hoppede på en bustur, som de kaldte ‘The Best of Malta’, hvilket var super informativt – og jeg lærte en masse, som jeg ikke vidste om landet. Hvis du endnu ikke har været på Malta, kan jeg klart anbefale dig, at besøge det lille ørige lige syd for Italien.

OLYMPIA OG VIN

Det næste stop var det første af fire planlagte i Grækenland. Jeg slog mig sammen med to af mine nye venner, Angus og Scott, og vi besluttede os for at leje en bil og tage ud for at udforske området.

Først tog vi til Olympia, en lille by på Peloponnes-halvøen, der er berømt for det nærliggende arkæologiske sted med samme navn. Det er en af de vigtigste udgravninger i Grækenland, og det var her de første Olympiske Lege blev afholdt. Disse lege blev holdt for at hylde guden Zeus og var en række atletiske konkurrencer med repræsentanter fra alle de græske bystater. Det var en stor ære for bystater at have en Olympisk vinder. Vinderen fik blot en olivenkrans for sin indsats.

Vi gik lidt rundt og kiggede på det gamle stadion, Zeus og Heras templer og alt det andet i det store område. Det var en stor oplevelse at se dette historiske sted.

Bagefter kørte vi videre til en lille vingård, hvor vi med et glas og udsigt til vinmarkerne fik en snak. Scott og Angus er et par mænd på min egen alder, så vi er tre af de “gamle” blandt de mange yngre nomader.

Angus er en skotte, der bor i Australien, hvor han driver sit firma. Han er ikke fuldtidsnomade, men har så meget frihed, at han er i stand til at rejse. Så han ser sig selv som nomade, selvom han har en hjemmebase.

Scott er fra Toronto i Canada, som også er i stand til at arbejde hvor som helst. Han har en teenager søn og kunne sagtens forestille sig, at gøre som jeg gjorde, da mine døtre flyttede hjemmefra. Han nyder at være en del af dette digital nomade-community, og er begejstret med at være blandt ligesindede.

Vi havde en fantastisk eftermiddag på land – og smagte samtidig noget fantastisk græsk vin. Jeg fik også en snak med Amanda fra vingården, som har eksisteret i næsten hundrede år.

I næste uge kommer tredje og sidste del af mine oplevelser på Nomad Cruise. Flere stop i Grækenland og flere snakke med nomader.

Indtil da: Jeg hedder Palle Bo – og jeg ska’ videre. Vi ses.

VIL DU MED PÅ DEN NÆSTE NOMAD CRUISE?

Som jeg har nævnt, er denne episode optaget inden, der var noget, der hed Covid19. Så lige nu er der naturligvis ingen cruise, men jeg er sikker på, at der bliver flere, når verden bliver normal igen.

Hvis du kunne tænke dig at være med på en af de næste, så smid mig en linje. Jeg har en mulighed for at skaffe dig en rabat. Ja, der er skam fordele ved at være Radiovagabond lytter!

Udfyld formularen på Radiovagabond.dk/kontakt, eller send mig en email på lytter@radiovagabond.dk.  

SPONSOR

Endnu engang tak til min sponsor, Hotels25.dk, som altid giver mig de bedste priser på overnatning, uanset hvor i verden jeg er.

Download episoden her.

The Radio Vagabond is produced by RadioGuru.