MIDDELHAVET:
Mød 249 nomader og find Holger

21. september 2020

Så hæver vi ankeret igen!
Dette er den sidste del af tre fra mine Nomad Cruise oplevelser, hvor jeg sammen med en flok nomader lejer biler på Kreta, får en god kop kaffe i Nafplio.
Og så bliver jeg lidt rørstrømsk hen imod slutningen.

Velkommen til den tredje og sidste del af mine oplevelser på Nomad Cruise, hvor jeg sprang ombord på det gode krydstogtskib, Horizon og sejlede fra Spanien til Grækenland i 9 dage sammen med en flok fantastisk talentfulde digitale nomader. Hvis du endnu ikke har hørt del 1 og 2, bør du gå tilbage og høre dem, inden du fortsætter.

Lad os komme tilbage ombord på Horizon.

KRETA

Vi ankom til den skønne græske ø, Kreta lørdag morgen. Jeg havde virkelig set frem til dette stop, for jeg havde aftalt med en håndfuld andre nomader, at vi skulle ud at dykke. Desværre blev det aflyst på grund af dårligt vejr, hvilket var præcis det samme der skete, da jeg sidst skulle ud at dykke, da jeg var på Bahamas. Det lader til, at jeg de højere magter synes, jeg skal hænge ud med fiskene under havoverfladen. :(

Så i stedet var vi en flok, der besluttede os for at leje tre biler og tage ud og udforske øen. Jeg blev (naturligvis) udpeget til chauffør – når jeg var i stand til at køre op til Sani Pass i KwaZulu-Natal, Sydafrika i en lille Toyota Corolla, kan jeg helt sikkert klare et par almindelige veje langs med kysten i Kreta.

Fordi jeg skulle fokusere på at skifte gear og styre bilen, udpegede jeg en af de andre i bilen, Rosanna, som reporter. Hun lavede et skarpt kritisk interview med et par af de andre på bagsædet af bilen. Vores digital nomade konvoj stoppede et hyggeligt sted ved stranden. Her solede vi os, fik en god frokost og havde nogle gode snakke og masser af grin. Godt fyld op med D-vitamin fra den græske sol og lidt græsk Ouzo i maven trillede vi tilbage til skibet og slutte os til de andre nomader.

RYAN/RIAAAAAN (FRANSK)

Ryan har været fuldtidsrejsende i 8 år og har en populær fransk rejseblog, der hedder Le sac à dos. Selvom han ikke har tal på, hvor mange lande, han har været i er det helt sikkert flere end han ikke har været i.

Som de fleste af os andre, er Ryan taget med på Nomad Cruise for at få nye nomade venner. Han har en interessant historie om, hvordan han blev fuldtids-nomade, og hans blog fortæller om hans specielle måde, at rejse på. Han har også udviklet en iPhone app, der hedder Budji, som hjælper dig med at holde styr på dit budget, mens du rejser.

Du kan følge Ryan på hans website/blog (hvis du forstår fransk) og på Instagram.

NAFPLIO

Vi ankom til den smukke lille havneby, Nafplio på den græske halvø Peloponnes. Med udsigt til den Argolske Golf er det en meget hyggelig lille by, hvor havnen er for lille til at det store krydstogtskib kan lægge til, så vi kastede anker lidt ude, og sejlede ind i redningsbåde. Jeg besluttede mig for lidt alenetid, så jeg vandrede rundt i byen et par timer, og satte mig på en café med en kop kaffe.

Med udsigt over havnen reflekterede jeg over, hvor fantastisk denne Nomad Cruise havde været indtil nu. Jeg har fået så mange nye venner på utrolig kort tid, og fået mange nære relationer med ligesindede mennesker. Jeg er stadig i kontakt med mange af dem i dag – vi har så meget tilfælles så disse forbindelser giver så meget mening.

FARVEL I SPISESALEN

I forbindelse med vores sidste middag på cruisen, gik alle tjenere og kokke ”catwalk” mellem bordene – mens høj musik buldrede gennem det store lokale – og modtog vores hyldest. Her prøvede jeg at få en snak med min gode ven Carou Llou, som du måske husker fra episode #42, hvor jeg møde hende og hendes mand i Chiang Mai. Men hun havde snakket så meget, at hun ingen stemme havde tilbage.

NOMAD CRUISE AFSLUNINGSCEREMONI

For at vi ikke skulle blive for triste over at skulle sige farvel, havde Johannes og hans Nomad Cruise team sammensat en afslutningsceremoni for os nomader. Her fik de flere af de talentfulde nomader på scenen, heriblandt en verdensklasse guitarist (og nu min gode ven), Tobias Rauscher, som blæste os alle bagover med hans sang, Memories.

En udfordring for mange nomader er, at der ikke rigtigt er et sted for de dybe nære forbindelser, da vi ofte er på vej videre til det næste sted. Men det er præcis det Nomad Cruise giver os: De har skabt et sted for rejsende, hvor vi kan hygge os sammen og hjælpe hinanden. Med så mange i Nomad Cruise Alumni-Facebook-gruppen er det altid nemt at finde nogen i nærheden. Og alle disse mennesker forstår dig. De forstår, hvordan livet som fuldtids-rejsende er, og hvorfor du gør det, du gør.

Jeg føler mig velkommen, og det har ingen betydning, at jeg ikke er en af de yngste (og heller ikke den ældste). Jeg føler virkeligt, at jeg har fundet min ’tribe’, og kalder dem ofte ’min udvidede familie’.

Så, jeg havde en klar fornemmelse af, at dette ikke ville blive min sidste Nomad Cruise. Da Johannes afslørede, at den næste Nomad Cruise ville blive fra Barcelona i Spanien over Atlanterhavet til Recife i Brasilien, vidste jeg, at jeg ville gøre alt, hvad jeg kunne for at være med ombord.

Om det lykkedes mig, kan du høre i en senere sæson af podcasten.

Mit navn er Palle Bo – og jeg ska’ videre. Næste episode kommer fra Albanien.

VIL DU MED PÅ NOMAD CRUISE?

Som jeg nævnte, er dette optaget inden pandemien. Lige nu er alle krydstogter naturlivis aflyst, men når verden engang bliver normal igen, er jeg sikker på, at der kommer flere.

Er du interesseret I at tage med på en Nomad Cruise, så smid mig en linje. Jeg har mulighed for at skaffe dig en god rabat – som Radiovagabond lytter.

Du kan enten udfylde formularen på Kontakt siden på Radiovagabond.dk eller blot sende mig en mail på lytter@radiovagabond.dk.

BREV FRA EN LYTTER

Her er endnu et brev fra en lytter. Denne er fra Kelvin, der skriver fra Wales:

Hej Palle,

Jeg hørte om dig i Jasons podcast. Jeg har også lavet grafisk design her i mit hjemland Wales.

Jeg har også altid godt kunne li’ radio, men aldrig rigtigt set det som en karriere (jeg antyder ikke noget). Jeg har selv rejst i mere end 20 år, men jeg har indtil nu kun været i 52 lande. Hvad gør jeg forkert?

Bortset fra det, så glæder jeg mig altid til at lytte til din podcast her under lockdown.

De bedste hilsner,

Kelvin Hayes

Mange tak for din mail, Kelvin! At have besøgt 52 lande er da ikke dårligt. I øvrigt handler det jo om oplevelserne og ikke om kun at tælle lande. Jeg ville næsten ønske, at jeg kunne sige, at jeg ikke tæller, men det gør jeg – og mit ”landetal” er 90 lige nu.

Den podcast Kelvin taler om er Zero To Travel med Jason Moore, hvor jeg var gæst for omkring et halvt år siden. Her talte jeg om min baggrund som reklametegner, inden jeg gik fuld tid med min karriere i radio.

Og ja, det er en karriere. Med mit produktionsselskab Radioguru, som jeg startede i 2007, producerer jeg podcasts, radioreklamer, lyddesign og leverer stemmer til kunder både i Danmark og rundt omkring i verden. Alt dette er noget, jeg er i stand til at gøre, mens jeg er på farten. Faktisk har jeg netop produceret internationale soundtracks for LEGO og deres nye produkt for voksne, LEGO Art. Her dykker vi ned i den spændende verden bag Star Wars, Andy Warhol og Marvels Iron Man. 

Du kan lytte til dem på LEGO.com/art.

JEG VIL OGSÅ GERNE HØRE FRA DIG

Hvor er du og hvad laver du lige nu, mens du lytter til denne episode. Du kan enten sende mig en email på lytter@radiovagabond.dk eller udfylde formularen på Radiovagabond.dk. Eller sende en stemmebesked via WhatsApp. Mit nummer her er +45 40 105 105. Uanset hvad du gør, vil jeg meget gerne høre fra dig. Det er altid sjovt at høre, hvem der sidder ude på den anden side af højttaleren.

SPONSOR

Som altid tak til min sponsor, Hotels25.dk. Det er et sted, du altid kan finde de bedste priser på overnatning rundt omkring i verden.

The Radio Vagabond is produced by RadioGuru.