ANTIGUA & BARBUDA:
Must-See på Antigua

27. juni 2019

I denne anden af tre episoder fra Antigua, tager jeg til nogle “must-see-steder” på øen.

Vi skal til Devil’s Bridge, Shirley Heights for at se solnedgangen, vi skal lære at sejle en lille sejlbåd og et par andre steder.

 

FAKTA OM ANTIGUA OG BARBUDA

Antigua & Barbuda er et af de mindste lande i verden – både hvad angår befolkningstal og areal. Der bor omkring 80.000 i landet og det er 442 km2 stort – lidt mindre end Andorra, lidt større end Malta.

Det officielle sprog er engelsk og valutaen er østcaribiske dollar (XCD), men amerikanske dollars er ligeså gangbart.

Den største af de to øer – og den vi er på, er Antigua, som ligger ca. 40 km syd for Barbuda. Her er en befolkning på 65.000, og lidt mere end halvdelen af ​​dem bor i hovedstaden, St. John. på den nordvestlige kyst af øen.

 

LÆRER TIL SEJLE

“At sejle en lille sejlbåd er ikke kompliceret”. Det var, hvad instruktøren fortalte os, men vi skulle snart snart finde ud af, hvor nemt det er. Efter den korte introduktion til kunsten at sejle, blev vi delt ud i fire små sejlbåde – fire personer plus en instruktør i hver.

Vi skiftede til at være “kaptajn” på båden. Hver gang vi ændrede retning skulle vi flytte os fra den ene side af båden til den anden. Og det er her, vi skulle holde hovedet nede, når bommen under sejlet bevæger sig fra den ene side til den anden.

På et tidspunkt, da det var Jamies tur at være kaptajnen, glemte han at advare os og bommen kom med høj hastighed mod mit hoved. Jeg nåede bare lige akkurat at dukke mig; ellers ville den have ramt mig i panden og sandsynligvis slået mig ud eller i vandet.

Gudskelov overlevede jeg, for der er så mange andre eventyr der venter her på Antigua.

 

SHIRLEY HEIGHTS

Øens højeste punkt er er en bakketop der tidligere hed Boggy Peak. Med bare 402 meter over havets overflade kan det vel næppe kaldes et bjerg. Men de gør det nu.

Den 4. august 2009 på Barack Obamas 48 års fødselsdag omdøbte Antiguas statsminister, Baldwin Spencer bakken til Mount Obama.

I denne episode tager vi til et andet sted med udsigt: Shirley Heights. Det er et perfekt sted at se solnedgangen. Det ligger på sydspidsen af ​​øen – med udsigt over The English Harbour.

Hver aften tiltrækker det mange mennesker. Der er et par restauranter og barer, der serverer burgere og Rum Punch og så er der et olietønde-band, og ifølge stedets direktør, Valerie, er det det bedste steel band i verden. Jeg taler med hende om, hvordan hun og hendes bror forvandlede dette historiske sted til en turistattraktion.

VEJRET I ANTIGUA

Klimaet er tropisk havklima og temperaturen varierer ikke ret meget hen over året. Det meste af Caribien er varmt og solrigt, men Antigua kan bryste sig med at være den mest solrige af de østlige caribiske øer. Temperaturerne ligger på 21 om vinteren og 27 om sommeren.

 

ISLAND SAFARI

Tag også med på en såkaldt safari omkring på øen. Ikke for at se dyr, men for at udforske øens forskellige seværdigheder.

Vores første stop var meget tæt på hvor vi bor, og det er et “must see” ved kysten kaldet Devil’s Bridge. Det er ikke en menneskeskabt bro, men noget, der er naturligt formet af de voldsomme bølger, der gennem tiden har smadret ind mod klippekysten.

Det er også et sted med historie. I gamle dage var det her, afrikanske slaver begik selvmord. Jeg taler med vores guide, Bernadette om dette.

Vores næste stop var et sted de tjente nogle fremragende gade fødevarer i papkrus. Det var en traditionel Antigua Gumbo.

 

LANDET MED 365 STRANDE

Antigua & Barbuda kaldes “Landet med 365 strande”. Og med “en strand for hver dag på året” er det også et populært sted for bryllupper. Det anslås, at der er 1200 bryllupper om året. Mange af dem på en hvid sandstrand som der, hvor vi sluttede vores Island Safari.

 

SMID MIG EN LINJE

Jeg deler meget om mit liv i denne podcast, og nu vil jeg gerne høre fra dig. Send mig en e-mail og fortæl mig, hvor du er og hvad du laver lige nu på lytter@radiovagabond.dk. Du kan også sende en talebesked på WhatsApp på +45 40 105 105.

DISCLAIMER

Turen til Antigua er gjort mulig af Antigua og Barbuda turisme og Elite Island Resorts, men alt jeg siger i denne episode er min egen mening.

 

LINKS: 
Radiovagabond er produceret af Radioguru.
Se billeder på Radiovagabond.dk  
Følg også RadioVagabond på FacebookTwitterInstagram og YouTube.
 

Hent episoden her