ANTIGUA & BARBUDA:
Jeg mødte Miss Antigua

1. juli 2019

Velkommen til den tredje og sidste episode fra Antigua i Caribien.

Her kan du være med på en såkaldt “Triflexcursion”. Det er et lille nyt firma, der drives af Mark and Giles.

TRIFLEXCUSION

Vi tager en 2-timers cykling, vandreture og kajak tur.

Først kører vi 15 minutter gennem St. John’s til en smuk strand, hvor vi hopper i en kajak – to personer i hver – og padle gennem noget smukt naturområde i 30 minutter.

Så kommer vi tilbage på vores cykler og kører yderligere 10 minutter til Fort James National Park. Men før vi går deroppe, laver vi et pitstop på stranden.


JEG MØDTE MISS ANTIGUA

Her på stranden er der en lille restaurant i et skur. Da jeg går ind, er der en ældre kvinde med ryggen til mig. Hun synger, og jeg ser at hun står med en telefon.

Nogen fortæller mig, at hun er direkte på den lokale radio lige nu på et program kaldes “The Shut-in Show” – og at det er noget, hun gør hver søndag.

Hendes navn er Yvonne, og efter hun hænger op, taler jeg med hende. Hun viser mig et lille billede af sig selv i en gammel bog.

Teksten ved siden af ​​billedet læser:

“Tidligere model blev restauratør. Yvonne” Candy “Pilgrim har kørt Candy Lane strandbar og restaurant siden 1976. Beliggende nær den historiske Fort James er lokalet populært blandt både lokalbefolkningen og turisterne.”

Hun fortæller mig, at hun var Miss Antigua i 1967.

FORT JAMES MED KANONER OG ET DISCOTEK I RUINER

Vi slutter Triflexcursion op ad en bakke på historiske Fort James. Det er et sted, hvor der er nogle gamle kanoner og et hus, der for nogle år siden blev brugt som diskotek. Nu er det forladt og i ruiner. Men et spændende sted med en fantastisk udsigt.

Og det var alt fra min fantastiske tur til Antigua.

 

BREV FRA EN LYTTER

Jeg har modtaget en e-mail fra Daniel, en lytter i Dubai:

 

Hej Palle

Jeg har lige lyttet på mine hovedtelefoner, mens jeg er ude på min morgen-løbetur. Det var din Conakry episode, så baggrundslydene fik mig til at kigge mig over skulderen da jeg troede, at der var hidsig motorcykel eller taxi, der var ved at køre mig ned!

Dine podcasts er ganske vanedannende og en fantastisk måde at få en dosis af vitamin-rejse-indsprøjtning imellem mine egne rejser.

Hvis du nogensinde er i Dubai igen, så sig til. Jeg har mødt med mange andre rejsende, heriblandt Torbjørn Pedersen og Ric Gazarian på deres rejser, når de har passeret gennem byen.

Ser frem til dine eventyr rundt om i verden.

Cheers,

Daniel Whitfield

 

Mange tak for din mail, Daniel. Jeg kommer faktisk til Dubai i december i år, så jeg håber at vi kan ses der.

Daniel nævner Torbjørn Petersen og Ric Gazarion. Tor er en fantastisk rejsende. En dansker, der rejser til alle lande i verden uden at flyve i en enkelt ubrudt rejse. Du kan følge hans vanvittige projekt på onceuponasaga.dk.

Og Ric er også en af mine venner. Vi har  indtil nu mødt hinanden i tre forskellige kontinenter. Faktisk mødte jeg ham i London for et par uger siden.

Han laver en podcast, der hedder Counting Countries – hvor jeg for nylig selv var gæst. Han laver også en anden podcast kaldet The Nomad Mania Podcast, hvor han interviewer nogle af verdens mest ekstreme rejsende.

Nomad Mania er en hjemmeside, der deler verden i regioner. Det er grundlagt af Harry Mitsidis, den mand, der sandsynligvis er den person, der har været i flest steder i verden. Jeg mødte også Harry i London for nylig en snak – og det bliver det næste interview her i Radiovagabond.

Ric Gazarian har også været gæst i Radio Vagabond, da jeg mødte ham i Chicago. Jeg kaldte den episode: “Gaz er global og landetæller.” Alle links er nedenfor.

 

Hvis du også vil sende mig en linje og fortælle mig, hvor du er, og hvad du laver lige nu, så brug venligst denne særlige e-mail-adresse til dette: lytter@radiovagabond.dk

Du kan også sende mig en talebesked på WhatsApp. Nummeret er +4540105105.

 

SNART TILBAGE I AFRIKA

Episoderne fra Antigua var lidt af en omvej fra min rejse. Og i den næste episode er vi tilbage på sporet med mit eventyr i Afrika.

Da jeg forlod dig, var jeg i Conakry og skulle sige farvel til Vestafrika efter at have besøgt Marokko, Vestsahara, Mauretanien, Senegal, Gambia, Guinea-Bissau og Guinea.

At rejse gennem disse lande i tre måneder var spændende, et eventyr og meget givende med alle de eksotiske steder og interessante mennesker, jeg mødte.

Det var spændende, men også hårdt både fysisk og mentalt, især når man flytter sig fra ét sted til et andet i små gamle bulede minibusser eller dele-taxier på dårlige veje. Så efter tre måneder besluttede jeg mig for at komme ned til Cape Town, som har et meget specielt sted i mit hjerte.

Jeg kommer til at tilbringe to måneder i Cape Town, mit længste stop på rejsen indtil nu. Men jeg har stadig altid min mikrofon i lommen, så jeg har mange optagelser, jeg nu skal sortere igennem og dele med dig i flere episoder.

For at nævne nogle få ting:

Der vil kun være en hel episode med Cape Town Uber-chauffører.

Jeg finder ud af, at Cape Town er verdens gin-hovedstad og jeg taler med den unge ejer af en af ​​de mange små destillerier.

Jeg går på jagt efter “Sugar” – ejeren af ​​en legendarisk lille vinylbutik og den fyr, der var med til at finde Rodrigues i den Oscar-vindende dokumentar, Searching for Sugarman. Hvis du ikke har set denne film endnu, foreslår jeg at du gør, inden du lytter til min episode med “Sugar” Segerman fra Cape Town.

Efter Cape Town lejer jeg en bil og tager på en tur gennem Sydafrika. Jeg kører på Garden Route og stopper på mange fantastiske steder i landet: Oudtshoorn, Knysna, Port Elizabeth, Durban (hvor jeg hopper ud i verdens højeste gyngetur over deres fodboldstadion) og St. Lucia (hvor flodheste går rundt i gaderne om natten). Jeg går også til Lesotho, Swaziland og Mozambique, før jeg spenderer et par dage med at køre rundt i Kruger National Park på udkig efter “The Big Five” og ender i Pretoria og Johannesburg.

Men inden da skal jeg jo ned til Cape Town fra Conakry i Guinea. Og her havde jeg heldet med mig. Jeg fandt en flyvning med Ethiopian Air, der tillod mig at have en 24 timers mellemlanding i Etiopien.

Og det er her du finder mig i næste episode. Selvom mit ophold var kort, skete der mange ting her.

Jeg ender i midten af ​​en parade under deres mest religiøse begivenhed af året. Jeg fik nogle nye venner… troede jeg. I stedet bliver jeg fuppet. Og så kommer jeg til at dele, hvad der gik igennem hovedet på mig, da jeg tror, ​​jeg skal dø.

Det er da Radio Vagabond fortsætter om et par uger.

Produceret af Radioguru. Mit navn er Palle Bo, og jeg skal videre. Vi ses.

 

DISCLAIMER:

Turen til Antigua blev gjort mulig af Antigua og Barbuda Turism og Elite Island Resorts, men selvom det var en sponsoreret tur, er alt, hvad jeg har sagt, min ægte mening.

 

LINKS:
Radiovagabond er produceret af Radioguru.
Se billeder på Radiovagabond.dk  
Følg også RadioVagabond på FacebookTwitterInstagram og YouTube.