Podcast #128 – Jeg mødte en lobbyist i Washington D.C.

17. oktober 2018

Jeg fortsætter min tur med Rob fra TriphacksDC – og så møder jeg en af de mange lobbyister, der arbejder her i den amerikanske hovedstad.

Rob anbefalede mig, at besøge The Capital. Her hørte jeg en del om bygningens historie. Det tager en times tid og er ganske gratis.

Herefter gik jeg videre rundt med Rob denne søndag eftermiddag, hvor der var gang i en event i The National Mall. Vi taler om det faktum, at Washington D.C. ikke er i nogen amerikansk stat. Rob mener, som mange andre, der bor i dette distrikt, at dette bør blive den 51. stat, så det statsløse distrikt kun består af The National Mall og Det Hvide Hus. På denne måde er de eneste der bor i distriktet, præsidenten og hans familie, mens de resterende 680.000 personer bor i denne nye stat.

Rob giver mig også flere gode råd om, hvordan man bør “angribe” Washington D.C. som turist.

Jeg møder lobbyisten, Ian Goldstein i en park ikke langt fra The Mall.
Lige inden jeg møder ham, er jeg tilbage ved det høje Washington Monument, der ligger midt imellem Capital Building og Lincoln Memorial. I en stor cirkel rundt omkring dette høje monument er der flagstænger. Jeg talte ikke efter, men det er mit gæt, at der er 50 flagstænger. En for hver stat i USA.
Det, der var specielt ved netop denne dag var, at de alle var på halv stang.
Det skyldes, at dette er dagen efter det forfærdelige masse-skyderi i Las Vegas, hvor en mand åbnede ild mod en folkemængde ved en koncert – med 23 hel- eller halvautomatiske geværer fra 32. etage i et højhus lidt væk derfra.
Han fyrede bare løs i menneskemassen og dræbte 58 mennesker og sårede mere end 800.
Han nåede at affyre mere end 1000 skud og det er til dato det mest dødbringende masseskyderi udført af en enkelt person nogensinde i USA.
Og det siger ikke så lidt. For det er jo ikke første gang, at der har været masseskyderier i USA.

Ian som jeg er på vej til at mødes med er lobbyist og selvom han ikke arbejder med våbenlovgivning, så er han tæt på lige her, hvor beslutningerne tages. Du kan høre hans bud på hvad der kommer til at ske ovenpå massakren i Las Vegas i denne episode.

LINKS:
Sponsor Hotels25.dk
Følg også RadioVagabond på FacebookTwitterInstagram og YouTube.