INTERVIEW:
Tony Giles rejser som blind og næsten døv

28. december 2022

I denne episode, kan du møde Tony Giles, der er totalt blind og 80% døv på begge ører.
Det stopper ham dog ikke i at se verden.

Nedbryder grænser og rejser rundt alene

Vi har en sidste samtale fra Extraordinary Travel Festival, og jeg tror ikke, jeg fornærmer nogle af de tidligere gæster ved at sige, at vi har gemt den bedste til sidst. Faktisk er jeg helt sikker på, at de alle vil være enige.

For dagens gæst er ikke alene en inspiration for os alle, og især alle der siger, ”jeg kan ikke rejse alene fordi dit og dat”.

100% blind og 80% døv

Af alle de ekstremt-rejsende, jeg mødte ved denne festival, skiller min sidste gæst sig meget ud. Han er berejst (har været i 128 lande, da jeg mødte ham i oktober), men det er ikke det, der gør ham speciel. Han er totalt blind og 80% døv på begge ører. Det stopper ham dog ikke i at se verden.

For det meste rejser han alene. Han har ikke en førerhund eller en medhjælper ved sin side til at advare ham om en forhindring eller et hul i fortovet. Eller fortælle ham, hvilken lokal bus han skal med, selv i lande, hvor de færreste taler engelsk.

Hvorfor og hvordan?

Første gang, jeg hørte om Tony, var der to spørgsmål, der rumsterede i mit hoved: For det første, hvorfor? Kan han overhovedet få noget ud af det, når han ikke kan se noget. Og mit andet spørgsmål: Hvordan i alverden er det muligt?

Lyt til episoden og hør Tony fortælle om, at han får meget ud af at rejse; noget, der ligner meget, hvad vi andre får ud af det. Møde de lokale, lære noget om deres måde at leve på, opleve lydene og duftene på et sted. Alt sammen det samme som os, med den lille detalje, at vi er i stand til at se, hvordan ting ser ud.

Udvidede sanser

Tony har en speciel evne. Han er i stand til at fornemme et lokale uden at være i stand til at se det. Om jeg giver ham en udfordring om at beskrive det lokale vi sidder i. Et lokale, han naturligvis aldrig har set. Hør hvordan han rammer plet.

Forfatteren Tony

Tony har udgivet tre e-bøger om sine eventyr: “Seeing the World My Way”, “Seeing the Americas My Way”, og “Seeing a Slice of Southern Africa My Way”. Du kan bestille bøgerne på Tonys hjemmeside, TonyTheTraveller.com.

Han er også foredragsholder, og du kan se en TEDX talk med ham her.

Min julegave til dig

Det var næsten det hele for denne episode, og også næsten alt for i år. Det vil sige, du får stadig en Flashback fredag (den er fra Filippinerne) og endnu en rå og uredigeret Vagabond Dagbog fra Sydney, hvor jeg er nu. Den kommer på årets sidste dag.

Vi kommer til at starte det nye år med flere episoder fra mit besøg i Saudi Arabien. Og så meget mere, for jeg har rigtig mange planer med Radiovagabond, og jeg kommer til at kaste en masse mere i din retning i det nye år.

Så sørg for at du har klikket på ”follow”, ”subscribe” eller hvad det nu ellers hedder i din foretrukne podcast app.

Din julegave til mig?

Jeg håber, du kan fornemme, at jeg lægger en masse energi i at producere Radiovagabond, og du skal mange, mange tak for at du er med mig på rejsen.

Hvis du vil give mig en julegave i år, så skulle det være, at du giver mig fem stjerner og en lille anmeldelse i din podcast app, og deler den med dine venner. Du kan simpelthen bare sende en kort besked til en af dine venner, som ka’ li’ at rejse. Eller deler den player, jeg lægger ud for hver episode på Facebook.com/TheRadioVagabond.

Mit navn er Palle Bo. Ha’ nu et godt nytår. Vi ses.

Mere fra Extraordinary Travel FESTIVAL

Du kan nu finde alle episoderne fra Extraordinary Travel Festival i din podcast app.

JEG VIL GERNE HØRE FRA DIG

Fortæl mig hvor er du, og hvad du laver lige nu, mens du lytter til denne episode. Du kan enten sende mig en email på lytter@radiovagabond.dk eller udfylde formularen her på Radiovagabond.dk.
Eller sende en stemmebesked ved at klikke på banneret herunder.

Uanset hvad du gør, vil jeg meget gerne høre fra dig. Det er altid sjovt at høre, hvem der sidder ude på den anden side af højttaleren.

DEL MED EN VEN

Har du en ven, der også er interesseret i at rejse og få inspiration til at komme ud og opleve verden? Så del denne episode. Send en besked eller ta’ telefonen og fortæl om den. Du kan også bare klikke på en af de farvestrålende knapper herunder.

SPONSOR

Som altid tak til min sponsor, Hotels25.dk. Det er et sted, du altid kan finde de bedste priser på overnatning rundt omkring i verden. Og det er garanteret den bedste pris.

RADIOGURU

Radiovagabond er produceret af Radioguru, som også kan hjælpe dig med at starte din egen podcast.