BOSTON:
Jagter gode vibrationer

3. marts 2021

Sæson 6 starter her. Jeg er tilbage med en ny sæson af min rejsepodcast.
Vi starter, hvor jeg forlod dig i sæson 5 i Tjekkiet, inden jeg hopper over Atlanten for at mødes med min gode ven Brianne i Boston.

Velkommen til sæson 6 af Radiovagabond

I denne sæson er jeg tilbage i Nordamerika, og du kan vente episoder fra New England, Canada, New York State, Texas, Mexico og Florida. Men inden vi starter, hopper vi tilbage, hvor jeg forlod dig i den seneste sæson i Tjekkiet.

Sidste morgen i Tjekkiet
Den sidste morgen i Tjekkiet vågnede vi op i smukke omgivelser

TJEKKER UD AF TJEKKIET

Efter en overnatning i et gammelt træhus, der er konverteret til et charmerende lille hotel i midten af en skov ved en smuk sø, var det tid til at tjekke ud og tage mod lufthavnen for at forlade Tjekkiet. Jeg sludrede kort med hotelejeren, Malene om en kamel, jeg så udenfor mit vindue (ja, en KAMEL). Hun forsikrede mig om, at jeg ikke havde set syner. Kamelen var ganske virkelig, og den tilhører lokale landmænd. Præcis, hvad de bruger den til står hen i det uvisse, men jeg var glad for at få at vide, at jeg ikke var ved at gå fra forstanden.

På vej til at lande i Boston
På vej til at lande i Boston

PÅ VEJ MOD BOSTON

Kort tid efter mit kamel-syn, sad jeg på flyet på vej over Atlanten – mod Boston i Massachusetts. Tid til at ”vagabondere” igen. I immigrationen i Boston International Lufthavn skulle jeg tage mit nye ESTA visa i brug. Mit tidligere var udløbet en måned tidligere, hvilket fik mig til at svede, da jeg tilfældigvis opdagede det dagen før. Heldigvis fik jeg det fornyet i tide. Med papirerne i orden fik jeg lov til at komme ind i Guds Eget Land, og tog ind mod byen for at mødes med en god ven.

BOSTON BRIANNE

Jeg kender Brianne Miers fra en rejseblogger konference i Filippinerne to år tidligere. Vi har holdt kontakten og hun tilbød mig en seng i et par dage. Hun bor alene i en skøn lejlighed i Syd Boston sammen med sin gamle hund, Lucy.

Brianne er freelance skribent, fotograf og rejseblogger. Hun har været i mere end 45 lande indtil nu siden sin første store udenlandsrejse til Kina, da hun var 11 år gammel.
Brianne er freelance skribent, fotograf og rejseblogger. Hun har været i mere end 45 lande indtil nu siden sin første store udenlandsrejse til Kina, da hun var 11 år gammel.

Den næste morgen gik vi en tur med Lucy ved Castle Island, en 400 år gammel britisk borg på en lille halvø nær Sydboston. Eller ”Southy”, som de lokale kalder det. Turen var en perfekt lejlighed for at snakket med Brianne. Hun er oprindeligt fra New Jersey, har lidt boet i Denver, har gået på Graduate School i Washington DC inden hun flyttede her til Boston for omkring 10 år siden. Selvom Boston er meget mindre end f.eks. New York City, byder Brianne byens historie, natteliv og alt det kulturelle, der foregår her. Vi taler også om, at Boston er USA’s mest europæiske by, hvilket måske er, hvorfor jeg kan lide den så meget,

South Boston Water Front
South Boston Water Front

BRIANNES BLOG

Brianne er freelance skribent, fotograf og rejseblogger. Hun har været i mere end 45 lande indtil nu siden sin første store udenlandsrejse til Kina, da hun var 11 år gammel. Hendes blog A Traveling Life, fokuserer på at ballancere en professionel karriere med et liv fuld af rejser. Det er hendes mål at tage mindst én rejse om måneden.

”Jeg startede min blog for en del år siden, og det er min intention, at vise mine læsere, at det er muligt at opretholde en professionel karriere, samtidig med at man også rejser en masse. Selvom bloggen er for alle, er den primært målrettet mod amerikanere, som typisk ikke har særlig mange feriedage hvert år. Til dem, der vælger at tage på kortere rejser til Mexico eller Carribien. Jeg vil vise dem, at det er muligt at se meget mere af verden – med lidt planlægning og kreativitet”.

Brianne kunne være nomade som mig, hvis hun ville, men hun fortæller mig, at hun kan lide at have en base, at komme hjem til efter 3-4 måneder på landevejen. Og så har hun også Lucy at tage sig af.

”Når jeg har en bil og et hus, er det faktisk mest, fordi jeg har en hund”, siger hun med et smil. ”Jeg har også opbygget et meget stærkt netværk her, hvilket er noget der hjælper min karriere meget. Så lige nu har jeg ingen planer om at blive nomade”.

FAKTA OM BOSTON

Boston er opkaldt efter en lille by i England. Mange af byens første tilflyttere kom derfra, og beholdt simpelthen bare navnet. Og så er det en amerikansk by, der er først med mange ting.

  • Når man tænker på gamle undergrundsbaner i USA, vil de fleste nok tænke på New York. Men faktisk er den første amerikanske ”Subway” her fra Boston. Den blev bygget i 1897.
  • De har også den ældste offentlige park i USA. Boston Common blev indviet i 1634.
Boston har den ældste offentlige park i USA. Boston Common blev indviet i 1634.
Boston har den ældste offentlige park i USA. Boston Common blev indviet i 1634.
  • Den første Dunkin’ Donuts findes i Quincy, omkring 20 km udenfor Boston.
  • Den første amerikanske chokolade fabrik i USA er også fra Boston. Året var 1765, da Walter Baker åbnede den.
  • Det første amerianske fyrtårn – the Little Brewster Lighthouse blev bygget her i Boston i 1716.
  • Den første Thanksgiving i USA blev fejret i Boston.
  • Og Bostons er hjemsted for det første college i Nordamerika. Jeg taler naturligvis om det legendariske Harvard, som blev grundlagt i 1636.
John Harvard grundlagde Harvard University i 1636
John Harvard grundlagde Harvard University i 1636
Harvard University ligger i smukke grønne omgivelser.
Harvard University ligger i smukke grønne omgivelser.

KØRETUR I “SOUTHY”

Efter en afslappende gåtur med Lucy, satte vi os tilbage i bilen netop som det begyndte at regne. Brianne fortsatte med at fortælle mig mere om ”Southy”. ”I dette område og i andre byer på østjysten her i Massachusetts er arkitekturen typisk ret speciel”, fortæller hun. ”Der er mange ”triple deckers”. Tre-etagers træhuse med en veranda ude foran. Oprindeligt blev de bygget til at huse fabriksarbejdere, men gennem tiden er de blevet renoveret og gjort mere moderne. Men meget af den ydre struktur af husene er bevaret”.

Vi fortsætter vores køretur og kommer forbi en Starbucks, som havde et par demonstranter udenfor. Brianne fortæller mig, at kædebutikker generelt ikke er velsete af mange af de irske familier, som er meget stolte af byens historie. De foretrækker at støtte de lokale forretninger.

Herefter kører vi mod Sea Port ved Boston Harbours bugt. I modsætning til, hvor vi kom fra, er dette et område, med moderne bygninger og en del skyskrabere. Vi taler om hvor forskelligt denne kommercielle del af byen er blevet modtaget af de lokale. Nogen ser det som gode muligheder for at få arbejde, mens andre ikke bryder sig om den måde byens facade bliver ændret. En debat man oplever mange steder i verden.

BERØMTE PERSONER FRA BOSTON

Et par berømte mennesker kommer her fra Boston: skuespiller, Ben Affleck, Late Night vært, Conan O’Brian og standupkomiker Bill Burr. Men nok den mest berømte person, der kommer herfra, er uden sammenligning den 35. amerikanske præsident, John F. Kennedy.

Nok den mest berømte person, der kommer herfra, er uden sammenligning den 35. amerikanske præsident, John F. Kennedy.
Den mest berømte person, der kommer herfra, er uden sammenligning John F. Kennedy.

JFK BIBLIOTEK OG MUSEUM

Det fantastiske John F. Kennedy Presidential Library and Museum, i en imponerende bygning på mere end 15.000 m2, som er idyllisk placeret i en stor park med udsigt til havet. Det er en hyldest til John F. Kennedys liv, og alt hvad han har udrettet.

Museet er idyllisk placeret i en stor park med udsigt til havet.
Museet er idyllisk placeret i en stor park med udsigt til havet.

Efter at have købt en billet (til 14 dollars) gik jeg rundt i museet og lærte en masse om JFK. Det var superinteressant og er noget, jeg klart kan anbefale, hvis du kommer til Boston.

TILBAGE MED BRIANNE

Efter mit besøg kørte jeg mere rundt i byen med Brianne. Vi kom forbi Blue Hills Pavillion, som er et sted, som afholder mange udendørs koncerter om sommeren. Vi kom også forbi Yankee Lobster, som serverer de bedste og mest friske fisk i byen (direkte fra fiskekutteren), og naturligvis Harpoon Brewery, som er et meget berømt lokalt bryggeri.

NÆSTE GANG I RADIOVAGABOND

En af de ting, der har bragt Boston i verdensnyhederne i nyere tid er det tragiske terrorangreb i forbindelse med Boston Marathon i 2013. I næste episode er vi tilbage i bilen med Brianne for at høre om hendes oplevelser den dag – og den efterfølgende uge. Og så besøger vi et sted, hvor alle kender dit navn.

Mit navn er Palle Bo, og jeg skal videre. Vi ses.

JEG VIL GERNE HØRE FRA DIG

Hvor er du og hvad laver du lige nu, mens du lytter til denne episode. Du kan enten sende mig en email på lytter@radiovagabond.dk eller udfylde formularen på Radiovagabond.dk. Eller sende en stemmebesked ved at klikke på banneret herunder.

Uanset hvad du gør, vil jeg meget gerne høre fra dig. Det er altid sjovt at høre, hvem der sidder ude på den anden side af højttaleren.

SPONSOR

Som altid tak til min sponsor, Hotels25.dk. Det er et sted, du altid kan finde de bedste priser på overnatning rundt omkring i verden.

Radiovagabond er produceret af RadioGuru.