SRI LANKA:
Er det farligt at besøge?

2. september 2019

 

Vi er stadig i Sri Lanka her i den anden episode i denne miniserie med tip til, hvad du bør se på denne ø. Og vi er stadig i Colombo.

Du kan tage med til cocktail party med traditionel musik og dans. Jeg taler også med formanden for Sri Lanka Tourism om, hvad terrorangrebene i april 2019 betød for dette land, dets befolkning og turisme.

 

BEDSTE MASSAGE NOGENSINDE

Efter en fantastisk morgenmad på vores hotel Cinnamon Lakeside, tog vi på besøg i et fascinerende sted, der hedder Siddhalepa Ayurveda.

Det er en spa, men de producerer også deres egne naturprodukter som olie, balsam, medicin og tandpasta. Det er samtidig også et hotel, en del af et hospital og et medicinsk behandlingscenter. De laver madlavningskurser og så kan man få en massage – men ikke uden at tale med en læge først.

“Vi behandler ikke før en lægekonsultation”, fortæller Ushan, deres senior marketingchef. Da det var min tur, fortalte jeg lægen om de skuldersmerter, jeg fik efter flyvningen fra Qatar til Sri Lanka. Det var stadig meget smertefuldt, og jeg håbede, at denne behandling kunne hjælpe lidt.

“Vi behandler ikke før en lægekonsultation”, fortæller Ushan fra Siddhalepa Ayurveda.
Joanna fra TheWorldInMyPocket.co.uk i gang med sin lægeundersøgelse inden massage.

Efter at have fået den bedste massage, som jeg måske har fået i mange, mange år, og brugt deres Ayurveda-balsam i et par dage, gik mine skuldersmerter helt væk.

Deres Ayurveda-balsam kostede under en Euro pr. stk.

Herefter fik vi en lille madlavningsdemonstration og lærte meget om de forskellige urter og krydderier, mens Ushan forklarede:

“Vi bruger urtekrydderier; ingen ketchup, intet smør og ingen farvestoffer. Vi bruger kokosmælk, men ikke animalske mælkeprodukter. Vi bruger undertiden hvid fisk, så vores mad er ikke helt vegansk”.

 

 

Travel Dave greb mikrofonen i turbussen for at piske en stemning op.

“BEDSTE LAND, DER BESØGER 2019” BLEV ANGREBET

Efter at borgerkrigen sluttede for ti år siden, har Sri Lanka forvandlet sig til en populær turistdestination og Lonely Planet gav dem titlen som det bedste land i verden at besøge i 2019.

Det var noget, der betød meget for Sri Lanka, og dette var noget der kunne betyde så meget for dette relativt fattige land. Men i april 2019 ramte terroren landet i otte koordinerede angreb i fire forskellige byer. Det srilankanske sundhedsministerium anslog, fire dage senere, at 253 mennesker døde, men antallet endte med at være nærmere 300.

Dette ramte turisme i østaten meget hårdt.

“Det var et kæmpe tilbageslag, og vi så, at antallet af besøgende i landet styrtdykkede i maj”, fortæller formanden for Sri Lanka Tourism, Kishu Gomez.

“Det var et kæmpe tilbageslag, og vi så, at antallet af besøgende i landet styrtdykkede i maj”, fortæller formanden for Sri Lanka Tourism, Kishu Gomez.

Han er dog optimistisk med hensyn til fremtiden og føler sig overbevist om, at de snart vil være tilbage på de oprindelige niveauer.

“Denne gang var det Sri Lanka, der blev et offer, men terror er noget, der kan ske hvor som helst. Hvis vi som turister holder os væk, hjælper vi terrorismen. Hele verden bør stå sammen for at bekæmpe global terrorisme”, siger Gomez.

Den næste dag er den første dag, hvor vi skal tilbringe en del tid på at køre. I den næste episode kan du tage med på en længere køretur på 237 kilometer til Trincomalee i den østlige del af øen.

 

DISCLAIMER:
Dette er en sponsoreret press-trip. Sri Lanka Turisme har inviteret mig på en ti-dages tur til at udforske landet. Men som altid er alt hvad jeg siger mine egne meninger.

LINKS: 
Sri Lanka Tourism
Siddhalepa Ayurveda
Radiovagabond er produceret af Radioguru.
Sponsor: Hotels25.dk
Se billeder på Radiovagabond.dk
Følg også RadioVagabond på FacebookTwitterInstagram og YouTube.