FORENEDE ARABISKE EMIRATER:
Besøger hele verden i Dubai

26. januar 2022

Jeg kalder denne episode for " Besøger hele verden i Dubai", fordi det er det, vi gør.
I denne uge tager jeg dig med til Expo 2020 i Dubai og vi skal verden rundt og blive fascineret, overrasket og uddannet undervejs.

WORLD EXPO 2020 DUBAI

Jeg har kaldt denne episode for “Besøger hele verden i Dubai”, fordi det er det, vi gør.

En af mine venner og tidligere Couchsurfing-vært, Jason fra Connecticut, havde fortalt mig, at han i de sidste 40 år (siden 1982) har været til hver eneste verdensudstilling. Ja, fyrre år!

Jeg har naturligvis hørt om dem før, og det har altid været noget, jeg har haft lyst til at opleve, men Jason fik mig for alvor til at sætte det på min liste – og specielt da jeg hørte, at det skulle være i Dubai.

Jeg har altid set Dubai som et sted, der går efter at gøre alting større og bedre, så dette kunne kun være overdrevet fantastisk.

Jeg er på vej til at gå gennem portene og opleve denne kæmpe event.

Og nu er jeg her… jeg er på vej til at gå gennem portene og opleve denne kæmpe event. Velkommen til hele verden i Dubai.

FAKTA OM WORLD EXPO

1. Afholdes hvert femte år

Verdensudstillinger (World Expos) er blevet afholdt hvert femte år rundt omkring på kloden siden den første World Fair i London i 1851.

Denne hedder Expo 2020 Dubai – og finder sted fra oktober 2021 til ​​marts 2022. Ja, det blev udskudt et år på grund af … ja, du ved hvad, men de har beholdt navnet Expo 2020 Dubai.

Det er enorm begivenhed og en Verdensudstilling tiltrækker typisk flere besøgende end FIFA World Cup og OL tilsammen. Arrangørerne her i Dubai forventer, at hele 25 millioner mennesker besøger begivenheden – på trods af bekymringer om pandemiens indvirkning på rejser og turisme.

2. Forbinder hjerner

Verdensudstillinger er et sted, hvor nationer mødes for at finde løsninger på de udfordringer der findes her og nu. Dubai vandt buddet om at blive vært i 2013, med temaet “Connecting Minds, Creating the Future”, da de slog konkurrenterne fra Rusland, Tyrkiet og Brasilien af banen.

Metrostationen hedder Expo 2020, men efter udstillingen lukker vil stationen blive omdøbt til ’District 2020’.

3. Splinterny Metrostation

Området, det finder sted i ligger i den sydvestlige del af Dubai, og de har endda lavet en metrostation specielt til formålet. Stationen er i stand til at flytte så mange som 44.000 passagerer i timen, i hver retning.

Stationen hedder Expo 2020, men efter udstillingen lukker vil stationen blive omdøbt til ’District 2020’.

4. Område på størrelse med 800 fodboldbaner

Selve udstillingens areal er også enormt – det dækker i alt 4,4 m2, hvilket svarer til omkring 800 fodboldbaner. Så når du er her, kan du forvente at få dig en del motion.

Alternativt kan du benytte det så kaldte Expo Explorer-tog, eller leje Expo Buggies. Eller også kan du benytte de gratis busser, som de kalder ’People Movers’.

5. Verdens største skærm

Områder er opdelt i tre hoveddistrikter: Sustainability, Mobility og Opportunity. Og i midten af det hele finder du Al Wasl Plaza. Al Wasl betyder “forbindelse” og var Dubais historiske navn.

Her er en enorm 360-graders kuppel, der om aftenen bliver til verdens største 360 graders TV-skærm. Den er næsten lige så bred som to Airbus A380’ere placeret fra vingetip til vingetip, den er højere end det skæve tårn i Pisa, og det er lavet af 550 tons formstøbt stål – og det svarer til 25 gennemsnitlige blåhvaler.

Under kuplen er der også liveoptrædener. Et par dage efter mit besøg optrådte Alicia Keys lige her – siddende ved et hvidt flygel. Find en video med et klip fra hendes optræden her.

AUSTRALIEN PAVILLON

Lad os gå på opdagelse. Og som det første stop på den store verdensudstilling, besluttede jeg at sige G’Day til Australien.

Australiens pavillon fremhæver landets mangfoldighed, opfindsomhed og bidrag til 60.000 års innovation – og de indfødte forbindelser til land, hav og himmel.

De kalder det ‘Blue Sky Dreaming’, og deres mål er at sammenfatte deres nations forhåbninger, resultater og den australske optimisme og kreative ideer.

Det er virkelig spektakulært og hylder også Australiens åbenhed, og at de er et land hvor (som de selv siger) mangfoldighed, harmoni, kreativitet, problemløsning og samarbejde trives.

Når man besøger deres pavillon, kan man opleve både fordybende og drømmelignende udstillingsoplevelser, inspireret af det australske landskab, kultur og kreativitet.

MØD HELE VERDEN

Der er hele 192 lande repræsenteret her på Expo 2020 Dubai, så det er næsten hele verden, du kan møde. Og i den forstand er det den største Expo nogensinde.

Men min ven Jason har fortalt mig, at denne faktisk virker mindre besøgt sammenlignet med de andre verdensudstillinger, han har været til. På andre udstillinger har der næsten altid været 45 minutters kø for at komme ind i hver pavillon. Her skete det kun ganske få gange, når der var allerflest mennesker.

EN FALK I FLUGT

Jeg bevæger mig videre og passerer den største – og måske mest imponerende pavillon af dem alle: Ikke overraskende pavillonen for værtslandet, De Forenede Arabiske Emirater. Den er formet som en falk i flugt og er virkelig imponerende.

CAMPUS TYSKLAND

Den tyske pavillon er designet som et center for viden, forskning og personlig interaktion – som et universitetsområde og derfor blevet døbt “Campus Germany”.

Mens jeg går gennem bygningen, er der så mange interaktive ting at lege med. Lidt som Experimentarium i København Vi får os en underholdende, overraskende, lærerig og digital oplevelse, når vi engagerer os i spørgsmål om global opvarmning, bæredygtighed og innovation. Det er en meget varieret og interaktiv udstilling, hvilket gør besøget uforglemmeligt.

Se eventuelt denne officielle video om den tyske pavillon.

World Expo handler om at fremvise de nyeste idéer og opfindelser, og på det punkt gør Tyskland-pavillonen det rigtig godt.

Da jeg kom ud, trak jeg Annika Belisle til side. Hun er kommunikationschef på Campus Tyskland, der fortæller mig tankerne bag deres pavillon:

”Ideen var at tage gæsterne på en uddannelsesbaseret rejse. Vi vil have folk til at føle, at de er i et universitetsområde. De bliver elever og bevæger sig gennem forskellige temabaserede områder, og de ender i en stor afgangshal, hvor de dimitterer. Gennem deres rejse har de mulighed for at lære en masse om bæredygtighed, innovation og ideer fra Tyskland”

For mig var der tre virkelig store WOW-øjeblikke. For det første at se hele deres utrolige bygning af glas skifte fra mørk til lys for at spare energi, derefter at se en magnetisk elevator, der også kan bevæge sig sidelæns, og et computerdrevet elektrisk fly i fuld størrelse.

Vi har ikke plads til mere i denne episode, og dette var jo kun et par enkelte nedslag. Så der kommer en episode mere her fra Expo 2020 Dubai.

Her besøger jeg blandt andet den danske pavillon og får en snak med Mette og Sidsel. Både om Expo og om livet i Dubai.

Her besøger jeg blandt andet den danske pavillon og får en snak med Mette og Sidsel. Både om Expo og om livet i Dubai.

Du kommer også til at høre meget mere om denne enorme verdensudstilling og så ender vi i den pavillon, der efter min mening var den mest imponerende af dem alle: Japan, som også er vært for den næste World Expo i 2025.

Så der kommer altså mere – og den episode får du allerede i morgen tidlig i din podcast app.

Mit navn er Palle Bo og jeg skal videre. Vi ses.

BREV FRA EN LYTTER

Vi var i Australiens pavillon lige før … og i denne uge har jeg tilfældigvis fået en besked fra “Down Under”. Jeg fik denne via Instagram fra Nikki i Sydney:

Hej Palle, jeg har lige lyttet til din podcast i denne uge og har fulgt din rejse det sidste års tid, hvor jeg det meste af tiden har jeg været i lockdown i Sydney. Så det har været et frisk pust at høre dine historier om rejser og eventyr. Og også meget inspirerende – giver mig selv troen på, at jeg kan lave en plan sammen med min mand.

I slutningen af ​​dette år, hvor mit yngste barn skal på universitetet, arbejder jeg hen imod at alt mit arbejde skal kunne laves hvor som helst, så jeg og min mand også kan rejse.

Jeg ville i virkeligheden bare sige mange tak for inspiration – fortsæt med at gøre, hvad du gør!

Håber også på at møde dig en dag derude i verden!

Nikki

 

Hej Nikki

Tak – og det lyder som om du er ved at gøre det, jeg gjorde i 2016. Du er meget velkommen til at kontakte mig igen, hvis du har spørgsmål om det at blive mere eller mindre fuldtids-nomade…

Held og lykke – og ja, måske mødes vi et sted i verden.

JEG VIL OGSÅ GERNE HØRE FRA DIG

Fortæl mig hvor er du, og hvad du laver lige nu, mens du lytter til denne episode. Du kan enten sende mig en email på lytter@radiovagabond.dk eller udfylde formularen her på Radiovagabond.dk.
Eller sende en stemmebesked ved at klikke på banneret herunder.

Uanset hvad du gør, vil jeg meget gerne høre fra dig. Det er altid sjovt at høre, hvem der sidder ude på den anden side af højttaleren.

DEL MED EN VEN

Har du en ven, der også er interesseret i at rejse og få inspiration til at komme ud og opleve verden? Så del denne episode. Send en besked eller ta’ telefonen og fortæl om den. Du kan også bare klikke på en af de farvestrålende knapper herunder.

SPONSOR

Som altid tak til min sponsor, Hotels25.dk. Det er et sted, du altid kan finde de bedste priser på overnatning rundt omkring i verden. Og det er garanteret den bedste pris.

RADIOGURU

Radiovagabond er produceret af Radioguru, som også kan hjælpe dig med at starte din egen podcast.