QUEBEC, CANADA:
Terapi med heste i Edens Have

18. maj 2021

Velkommen til den fransktalende Quebec provins i Canada. I denne episode skal vi besøge et meget specielt sted i Bromont Mountains, hvor Patricia har et sted for pensionerede heste og tilbyder hesteterapi for mennesker.

BONJOUR A QUEBEC CANADA

Jeg kører nordpå i Vermont efter min roadtrip til alle de seks stater i New England. Da jeg kommer tæt på grænsen, holder jeg ind til siden for at tjekke nogle beskeder inden mit amerikanske SIM-kort holder op med at virke, når jeg kører ind i Canada.

Jeg rejser med to telefoner. En med mit danske nummer og en hvor jeg har et lokalt nummer, så jeg stadig er i stand til at komme online. Mens jeg sidder her – dybt fokuseret med øjnene på mine telefoner, får jeg et chok, da der pludselig er en skarp bevæbnet betjent, der banker på sideruden.

Han fandt det mistænkeligt, at jeg holder her ude på landet tæt ved grænsen, og specielt når jeg sidder med to telefoner. Så han beder om mit kørekort og pas, som han tager med tilbage i politibilen, der holder bagved med blinkende lamper.

Men da han finder ud af, at jeg ikke har grumme hensigter, får vi en lang og hyggelig snak. I det hele taget var det et meget behageligt møde med den amerikanske politistyrke. Han sluttede af med at fortælle mig, hvor jeg kunne finde en toldfri butik og købe noget billigt vin. Og det gjorde jeg så, inden jeg fortsatte over den Canadiske grænse.

Velkommen til Edens Have
Velkommen til Edens Have

VELKOMMEN TIL EDENS HAVE

Jeg er blevet inviteret til at besøge et meget specielt sted i Bromont Mountains, hvor jeg møder Patricia. Hun har været sygeplejerske i 25 år og lærer på et college i næsten 10 år. Hun har en bachelor i ”health science” og en uddannelse i terapeutisk ridning.

Så man kan vist roligt sige, at hun har en passion for at hjælpe mennesker. Men hun har også haft en passion for heste siden hun var barn, og i midten af hendes karriere besluttede hun sig for at kombinere de to forskellige passioner. Hun kvittede sit job og købte en ranch tæt ved Bromont. Den kalder hun Jardins d’Eden – Edens Have.

Patricia Senécal living the dream life
Patricia Senécal living the dream life

Stedet er en moderniseret hundrede år gammel gård, i et stort område med et fantastisk landskab og en uovertruffen udsigt over Bromont bjergene, sø og flod.

Patricia tells me about the Sugar Shack (behind us)
Patricia tells me about the Sugar Shack

SUGAR SHACK

Efter en kort gåtur ind i skoven kommer vi til et lille hus uden strøm og rindende vand. Hun kalder det ”The Sugar Shack” og det er indrettet i gammel stil og har endda et træfyret komfur. Det er et sted, hun lejer ud via Airbnb, men man skal være forberedt på, at man er uden strøm, vand og internetforbindelse.

Det er som om jeg rejser tilbage i tiden, da vi træder indenfor
Det er som om jeg rejser tilbage i tiden, da vi træder indenfor
Lav mad på et brændefyret komfur
Lav mad på et brændefyret komfur

HESTE SOM TERAPEUTER

Heste er skønne terapeuter, fortæller Patricia mig. Hun tilbyder terapeutisk ridning efter, hun har udarbejdet en personlig plan.

Lever drømmen

Der er meget at lave et sted som dette. Patricia tilbyder to Airbnb lejligheder, terapeutisk ridning, massage, vandreture – plus 10 heste, 5 ponyer, en ged og to hunde, der også skal fodres, passes og kløs bag øret, er der en masse arbejde. Men hun opfatter det ikke som arbejde. Hun lever drømmen, og har ikke fortrudt den drastiske ændring hun har lavet i sit liv.

En speciel tak til Patricia Senécal, som tog sig tid til at vise mig rundt i hendes Edens Have, og lære mig en masse om livet med heste.

Om et par dage får du en snak fra Toronto, hvor jeg møder immigranten Lars. Han har en spændende historie, som du ikke vil gå glip af.

Mit navn er Palle Bo, og jeg skal videre. Vi ses.

JEG VIL GERNE HØRE FRA DIG

Fortæl mig hvor er du, og hvad du laver lige nu, mens du lytter til denne episode. Du kan enten sende mig en email på lytter@radiovagabond.dk eller udfylde formularen her på Radiovagabond.dk.
Eller sende en stemmebesked ved at klikke på banneret herunder.

Uanset hvad du gør, vil jeg meget gerne høre fra dig. Det er altid sjovt at høre, hvem der sidder ude på den anden side af højttaleren.

DEL MED EN VEN

Har du en ven, der også er interesseret i at rejse og få inspiration til at komme ud og opleve verden? Så del denne episode. Send en besked eller ta’ telefonen og fortæl om den. Du kan også bare klikke på en af de farvestrålende knapper herunder.

SPONSOR

Som altid tak til min sponsor, Hotels25.dk. Det er et sted, du altid kan finde de bedste priser på overnatning rundt omkring i verden. Og det er garanteret den bedste pris.

RADIOGURU

Radiovagabond er produceret af RadioGuru, som også kan hjælpe dig med at starte din egen podcast.